HYR EN MOBILKRAN MED EN OPERATÖR

VAD KOSTAR DET ATT HYRA EN MOBILKRAN?

Mobilkranar (teleskopkranar) kan hyras per vecka, dag eller timpris. Ju kraftigare kranen är desto högre blir kostnaden. För kranar mellan 55 och 155 ton debiteras mellan 800 och 2500 kronor per dag. Tänk på följande kostnadsstruktur när du hyr en kran:

  • Utropskostnader;
  • Minsta antal drifttimmar;
  • Hur många ton den väger;
  • Kostnad för lyftutrustning.

Tar kranarbetet längre tid än den överenskomna minsta drifttiden? I så fall debiteras ofta den faktiska drifttiden. Dessutom är mobilkranen standardutrustad med olika lyftremmar och kedjor. Behöver du ett annat verktyg? Dessa kostnader läggs ofta till i priset.

ANLITA EN KRANFÖRARE

Du kan hyra en mobil kranförare från 380 kronor i timmen exklusive moms. Dessa är ofta egenföretagare. Om du gör affärer med ett kranuthyrningsföretag betalar du i allmänhet dubbelpriset, 750 kronor i timmen (exkl. Moms). Kom också ihåg att en startavgift ofta begärs, ett startbelopp på till exempel 2500 kronor (exkl. Moms). Det gäller också för att hyra kranförare, ju längre hyrestid desto lägre pris.

HUR BESTÄMMER JAG VILKEN KRAN JAG BEHÖVER?

Mobilkranar kan hyras i olika kapaciteter. För att beräkna krankapaciteten du behöver kan du använda följande formel:
lyfthöjd (i meter) x maximal radie (i meter) x maxlast (i kg).
Lyfthöjden är inget annat än hur lasten ska lyftas. Den maximala radien är avståndet från kranens mitt till lastens mitt. Slutligen är lastens vikt av föremålet som ska lyftas plus vikten av lyftmaterialet såsom lyftblock, lyftkedjor och klämmor.

HJÄLP MED ATT VÄLJA MOBILKRAN

Mobilkranar finns i många olika typer och storlekar: från 55 till 155 ton, oavsett om de är utrustade med (självgående) ballastvagnar för att transportera den nödvändiga motvikten. Det finns relativt många element som du måste ta hänsyn till. Har du ett lyftjobb eller vill du ha säkerhet när det gäller att hyra rätt mobilkran? Tveka inte att kontakta oss, våra medarbetare hjälper dig gärna. Om så önskas kan vi ge dig tips och råd utan kostnad.

Vi kan självklart även hjälpa dig med dina markarbeten, vi har mängder med nöjda kunder som skulle rekommendera oss i Malmö. Kontakta oss för en kostnadsfri offert.